- Editorial:
- LA MAGRANA
- Any d'edició:
- 2007
- Matèria
- llibres de cuina
- ISBN:
- 978-84-7901-323-3
- Pàgines:
- 272
EL BULLI DES DE DINS
PREMI SENT SOVI 2006
MORET XAVIER
El primer àpat de l'escriptor a El Bulli va consistir en una bossa de cotnes de porc i una cervesa. ¿Una broma de mal gust? Més aviat, una vella estona de proximitat amb Ferran Adrià que va inaugurar la relació -professional primer i de complicitat després- que ha permès a Xavier Moret donar forma a aquest relat sobre el millor cuiner del món. El Bulli serveix cada any poc més de 8.000 persones per més d'un milió de peticions de reserva. ¿Com s'ha generat tanta curiositat? ¿De quina manera es converteix un xiringuito de platja de la Costa Brava en un restaurant situat a l'avantguarda de la investigació gastronòmica a nivell mundial? ¿D'on surt, exactament, Ferran Adrià? ¿Amb qui ha recorregut aquest camí? ¿Quins mecanismes s'han de posar en marxa perquè un esdeveniment artístic com la Documenta de Kassel tingui un cuiner com a creador convidat? Armat dels recursos del bon repòrter i dotat d'una prosa cristal"lina que connecta de seguida amb el lector, Xavier Moret ha anat cuinant al llarg dels darrers anys aquest llibre que ens permetrà conèixer, de la mà dels seus protagonistes, la història de Ferran Adrià, El Bulli i tot allò que els rodeja.