- Editorial:
- PAGES EDITOR
- Any d'edició:
- 2007
- Matèria
- Novel.la
- ISBN:
- 978-84-9779-520-3
- Pàgines:
- 128
EL CONVIT DEL TIRANT
CUINA I COMENSALITAT, DE L'EDAT MITJANA A FERRAN ADRIÀ
FÀBREGA JAUME
Darrere la cuina de Ferran Adrià hi ha un país i una història? Com menjaven i com es comportaven a taula els personatges de Tirant lo Blanc, els reis, els religiosos i els burgesos medievals? Qui va ser Mestre Robert, el cuiner més famós del seu temps? Per què mengem el que mengem? Què tenen a veure els menjars amb la religió, la classe social, el gènere? Quines són les normes de comensalitat en les diverses cultures? Què té a veure la cuina amb la dieta i el sexe? Totes aquestes preguntes, i moltes més, troben resposta en aquest brillant i suggestiu assaig de Jaume Fàbrega, escrit amb un estil alhora rigorós, àgil i divertit.